Pergh... Powernya Sanyo Eneloop 2000mAh

28 April 2013

eneloop

Jika tertanya bateri Rechargeable mana yang power atau tahan lama...
Banyak... banyak yang power...

Maha's Powerex ada, Anssmann ada...

Bateri charger ni kalau semakin digunakan dan di charge berulang kali. Prestasi dia akan menurun... termasuk juga lah bateri telefon...

Sama lah dengan penggunaan yang tidak betul, kalau guna sampai kiok, time tu lah baru cas pun akan menyebabkan bateri life semakin uzur...

Bateri charger ni pantang larang dia, sebelum dia kiok maybe dalam 20%-30% power berbaki, bateri perlu di cas dengan segera...

energizer

Kita orang pernah menggunakan bateri Enegizeer... memang mahal... mahal jika dibandingkan dengan harga dan prestasi...

Dua bulan guna... bateri dah kong...

Cas semula pun, guna kejap je... kiok...

Disini Siti nak share bateri mampu milik dan prestasi tahap 5 bintang...

Berkemampuan di cas sehingga 1800 kali tanpa penurunan prestasi yang Siti sebutkan tadi...
Kuasa yang dia simpan adalah sebanyak 2000 mAh
Kalau korang nak 2500 mAh pun ade... namanya Sanyo Eneloop XXX...

Sanyo Eneloop ni memang dah siap pre-charge. Keluar kotak, dah boleh terus guna...

Beli lah yang siap ada charger, ada mode quick charge lagi...
dan kelebihan charger Sanyo Eneloop ni... dia ada mode siap bina untuk individual charge...

Setiap bateri akan di cas secara berasingan... bukan perkongsian kuasa...

kiri, semua charging... kanan, cuma tinggal satu je yg sedang charge

Cara ini dapat memanjangkan lagi jangka hayat bateri Eneloop... kebanyakan bateri charger lain tidak ada mode cas berasingan ini yang menyebabkan over chage dan kemudian bateri menjadi panas seolah-olah dibakar...

Siti pernah menggunakan bateri Eneloop jenis AAA pada robot kucing Ahmad... setiap hari tak henti berbunyi... memang tahan lama.... sebulan guna baru kiok...

miow

Pada yang berminat nak memiliki Sanyo Eneloop, harga dia sekitar Rm80-rm150... tengok pada pakej... bateri AAA pun ade dijual...


Sanyo Eneloop 2000 mAh
Reviewed by NesKopi
on Apr 28 2013
Rating: 4.8
Khadijah Firdaus
Superjo...Supermen...
Sudah baco...Harap komen...

5 comments:

  1. jom komen *tumtumshop terbaekkk* di sini ...thanks :)

    http://www.blogger.com/comment.g?blogID=3496101924467073461&postID=9182906205826627794&isPopup=true

    ReplyDelete
  2. Dimana sy boley dptkan beteri eneloop xxx? Call 0195056465 sebelum 27.08.2015. Urgent!!!

    ReplyDelete